docentlik.com

    "Zamanınız değerlidir"

DOÇENTLİK BAŞVURU İŞLEMLERİNDE NELER YAPIYORUZ?

1-Öncelikle Tezinizin yada Tezlerinizin Ulusal Tez Merkezinde olup olmadığı kontrol edilir. Eğer değilse Tezinizin PDF’i (baskı ortamında ise taranır) ve Ulusal Tez Merkezindeki form imzalanarak; Tez’in PDF’i ile imzalı Tez Veri Formu, Ulusal Tez Merkezine gönderilir. 1-2 Gün için sistemde teziniz görülür.

2-YÖK formatına göre bir özgeçmiş oluşturulur. 

3-ULUSLARARASI  ve ULUSAL yayınlarda; Yayının türü (Özgün Makale, Vaka Takdimi, Derleme, Kısa Makale vb.), ISSN numarası, İndexi (yayının basıldığı tarihteki) belirlenir ve  bu bilgilere göre kriterlere uygun şekilde PUAN hesaplanır.

4-ULUSLARARASI VE ULUSAL bildirilerde;Bildirinin türüne (Sözlü Bildiri, Davetli konuşmacı, Poster) göre kriterlere uygun şekilde PUAN hesaplanır.

5-KİTAP’ta;Kitap yazarlığı, Bölüm yazarlığı yada Çeviriler özgeçmişe eklenir ve  kriterlere uygun şekilde PUAN hesaplanır.

6-Atıflar UAK’ın istediği şekilde  hazırlanır; “1-Derginin bilgilerinin olduğu sayfa, 2-Atıf yapan yayının ilk sayfası, 3-Atıf yapılan yayının kaynak numarası, 4-Atıf yapılan yayındaki kaynaklardaki yeri. Not:Google akademikte atıf sayısı fazla çıkabilir. Fakat bu atıf yapan yayınların ilgili tarihte hangi indexte olduğu net olarak belirtilmediği için WEB OF SCIENDE’ki atıfları koymak jürinin algısı açısından daha doğrudur.

7-YAYINLARDA; pdf dökümanlar oluşturulurken; Yayının sayfa numaralı PDF’i, varsa ilgili tarihteki editör, kapak kısmı ile Web of Sciencedaki index sayfası  yada diğer indexlerde o tarihteki indexi gösterir sayfası, SCIE dergilerin Journal Impact Factor (JIF’e göre) Q değerleri konulur.

8- BİLDİRİLERDE; pdf dökümanlar oluşturulurken; Bildirinin özet yada tam metin kısmı, Kongre kapağı,Düzenleme Komitesi ve 2016 Aralık Sonrası için de KATILIM BELGESİ konulur. 

9- KİTAPLARDA; pdf dökümanlar oluşturulurken; Kitabın kapağı, iç kapak, ISBN sayfası, içindekiler kısmı ve bölümün bulunduğu sayfalar konulur. BKCI’de taranan kitaplarda ayrıca BKCI’de tarandığını gösteren WOS belgesi de konulmalıdır.

10- PROJELER; pdf dökümanlar oluşturulurken;Proje ile ilgili detayların ve projedeki kişilerin olduğu sayfalar konulur.

11-Ayrıca Doçentlik Bilgi sistemindeki; Kişisel Bilgiler, Öğrenim Bilgisi, Yabancı Dil bilgisi (güvenli veri olarak) sisteme eklenir. Bunun dışında önemli Kurs, Toplantı vs için Sertifika bilgileri girilir (Not yüklenmez, sadece bilgi girişi yapılır). Dernek Üyelikleri, Dersler yada varsa Tez danışmanlıkları yüklenir yada sistemden çekilir.

Ayrıca 2024 Marttan itibaren geçerli olan Yeni kriterlere göre H index 5 ve üzeri olanlara 5 puan ek olarak eklenmektedir. Bu nedenle başvuracak adayların H indexleri belli zaman aralıklarıyla kontrol edilecektir.

Yukarıdaki temel kısımlar tamamlanarak  her bölüm için ayrı puan hesabı ve 13 temel alan için genel bir Puan Hesabı Tablosu oluşturulur.

 

TÜM BİLGİLER VE DÖKÜMANLAR KONTROL EDİLDİKTEN  VE ONAY ALINDIKTAN SONRA HATA OLMAMASI AÇISINDAN  SİSTEME  GİRİLİR VE  YÜKLENİR.

ÇALIŞMALARIN SAĞLIKLI VE HATASIZ OLABİLMESİ İÇİN BAŞVURUDAN EN AZ 2-3 AY ÖNCE ÇALIŞMAYA BAŞLANMALIDIR.

 

 

BEYANNAME OLUŞTURULURKEN PUANLAMADA DİKKAT EDİLECEK KONULAR

YAYINLARDA PUANLAMA YAPARKEN;

1-Yayının makale türüne dikkat edilmelidir. Yanlış bir makale türü dosyanın reddine yada ETİK İHLALE neden  olabilir. Bu da dosya sahibinin 3 dönem sonra başvurmasına sebep olur.

2-Yayınların indexlerini kontrol ederken; yayının basıldığı tarihte hangi indexte olduğuna bakılmalıdır.Buradaki yanlış index beyanı aynı şekilde ETİK İHLAL sebebi olmaktadır.

3-SCIE yayınların Q değerleri yayının basıldığı tarihe bakarak eklenmelidir

BİLDİRİLERDE PUANLAMA YAPARKEN;

1-Bir kongrede en fazla bir sözlü bildiri puanlanmalıdır. Aynı kongrede birden fazla bildiri puanlandığında, yine  puandan kaynaklı dosyanın reddine yada ETİK İHLAL’e sebep olmaktadır.

2-Eğer bir sözlü bildiri yayın olmuş ve Yayın beyannamede puanlanmış ise; sözlü bildiri puanlanmaz. Aksi halde ETİK İHLAL’e sebep olmaktadır.

3-Aynı şekilde bildiri yayın olduktan sonra; BİLDİRİDEKİ KİŞİLERDE EKSİLME vs. varsa özgeçmişe de koymamakta fayda var.

 

Başvuru dönemi açıldıktan sonra size, Sistemin üreteceği, Dilekçe, Özgeçmiş ve Eser Listesi ve Beyanname de oluşan 3 PDF dökümanı ile benim kontrol amaçlı oluşturduğum worddeki Puanlı Özgeçmiş ve Eserler listesini göndereceğim.

 

 

 

Sistemden Kontrol edilecek bölümler:

1- Tüm Eserlerde isimlerin kontrolü 

2-Makale ve Bildiri Türlerinin kontrolü

3-Yüklenen PDF dökümanlar kontrolü

4-Beyannamede puanlanan eserler doğru yerde puanlanmış mı?